ERŐSSÉG alapú...

Vezetőfejlesztés
Csapatkohézió
Munkavégzés
Értékesítés
Interim Management

Rólunk mondták

  • Kovács RitaTATA Consultancy ServicesI got another point of view about my everyday life and work relationship. I feel encouraged to find more in myself.
  • Nagy DávidHÖOKElnökA woskhopotok legnagyobb előnyének azt tartom, hogy van konkrét, megfogalmazott célja a szervezetnek. Nagyon örülök.
  • Petényi MárkEuromarknet Kft.Online Business ConsultantÁtgondoltam és újraértékeltem az erősségeimet és a tehetségeimet, hogy ezekre építve még tudatosabban haladhassak a céljaim felé.
  • Gonda AnnamáriaTATA Consultancy SevicesSikerült konkrétan megfogalmazni az erősségeimet, kitűztem azt a célt, hogy olyan munkám legyen, amit ingyen is szívesen csinálnék. Örömmel töltött el, hogy vannak vannak így gondolkodó emberek.
  • Rácz ZoltánTATA Consultancy SevicesValós tapasztalatokat szereztem, az életben ténylegesen használható dolgokat tanultam. Tetszett a vidám előadási stílusotok.

Keresés

Keresés!

A biztonság illúzió

2009-07-23

Önbizalom! Higgy magadban!Beszélgettem ma egy hölgy ismerősömmel arról, hogy mennyire bizonytalannak érzi a jövőjét a párja mellett. Mi lesz vele, ha a párjával történik valami?

A legtöbb ember a biztonság után sóvárog. Azt hiszik, hogy ha kijárják az iskolákat és így jó munkát kapnak, akkor pénzügyi biztonságot teremthetnek maguknak. 

És ez a pénzügyi biztonság majd arra lesz jó, hogy jó sok szabadidejük lesz, amiben barátokat szerezhetnek, pihenhetnek, a hobbijuknak hódolhatnak. Az összes MLM-es ezzel kecsegtet.

Csakhogy ez egy illúzió!

A dolgok igen ritkán alakulnak úgy, ahogy eltervezted. Ahogy Sun Tzu tábornok mondta: "Nincs az a stratégia, ami kiállná az ellenség próbáját."

Az életed nem tervezheted a biztonságra. Ha mindig csak a kockázatcsökkentésre figyelsz, szinte minden lehetőséget elszalasztasz. Egy valamit biztosan megtanultunk: a XXI. század tele van bizonytalansággal.

Igazából már gyerekkorodban beléd kellett volna nevelni a tehetség érzését, hogy szembe tudj nézni a bizonytalansággal. De hát mindegy, ez már a múlt. A jó hír az, hogy most sincs késő az önelemzésre. Meg kell találnod, hogy mik azok a dolgok, amikben kivételesen tehetséges vagy, amikhez páratlan adottságaid vannak. Az erősségeid fejlesztése segít abban, hogy megértsd mi mozgat az életcélod felé, megtanít a kockázatvállalásra és arra, hogy hogyan bírkózz meg a bizonytalan helyzetekkel.

Szóval a válaszom a hölgyismerősömnek: magadban kell hinned és nem a párodtól (vagy más külső dolgoktól) kell várni a biztonság megteremtését. A biztonságot magadnak kell megteremtened azzal, hogy tudod miben vagy nagyon jó és nem félsz azt használni :). Ezt hívják önbizalomnak.

Dr. Dobay Róbert