ERŐSSÉG alapú...

Vezetőfejlesztés
Csapatkohézió
Munkavégzés
Értékesítés
Interim Management

Rólunk mondták

  • Nagy DávidHÖOKElnökA woskhopotok legnagyobb előnyének azt tartom, hogy van konkrét, megfogalmazott célja a szervezetnek. Nagyon örülök.
  • Kovács RitaTATA Consultancy ServicesI got another point of view about my everyday life and work relationship. I feel encouraged to find more in myself.
  • Gonda AnnamáriaTATA Consultancy SevicesSikerült konkrétan megfogalmazni az erősségeimet, kitűztem azt a célt, hogy olyan munkám legyen, amit ingyen is szívesen csinálnék. Örömmel töltött el, hogy vannak vannak így gondolkodó emberek.
  • Vereczki GyörgySimonyi Károly SzakkollégiumNagyon tetszett a szemlélet valamint a tippek és a trükkök. Igazi tapasztalatokat szereztem az elmesélt történetekből.
  • Petényi MárkEuromarknet Kft.Online Business ConsultantÁtgondoltam és újraértékeltem az erősségeimet és a tehetségeimet, hogy ezekre építve még tudatosabban haladhassak a céljaim felé.

Keresés

Keresés!

Érkezz pontosan

2009-06-19

Legyél pontosSokan tanítják, hogy érkezz pontosan az üzleti megbeszéléseidre, tiszteld mások idejét. Ha jó kapcsolatot szeretnél kialakítani az ügyfeleiddel, akkor a pontosság elengedhetetlen - tartja a hétköznapi bölcsesség. Azért persze nincs ez egészen így. 

A háttérben az a hétköznapi bölcsesség áll, hogy úgy bánj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. Ez egy igazi bullshit, ugyanis figyelmen kívül hagyja azt, hogy az emberek különbözőek, ugyanazon dolgok nem egyformán fontosak mindenki számára.

Vannak akiknek fontos, hogy a résztvevők pontosan érkezzenek a megbeszélésekre, a késést tiszteletlenségnek veszik. Másokat azonban nem zavar túlságosan, hogy mások mennyire pontosan érkeznek Nem tudsz minden emberrel jó kapcsolatot kialakítani, mert különbözőek a kapcsolati adottságaitok. Ha egyformák a kapcsolati adottságaitok, nyilván könnyebb a kapcsolatépítés. Ha nem, akkor jön a küzdelem, a meg nem értés.

Fogadd el, hogy nem lehetsz minden mindenki számára!

Mit lehet tenni?

Add tudtára jóelőre a tárgyalópartnereidnek, hogy számodra fontos a pontosság. Tudni fogják, hogy ha "megsértik ezt a szabályt", akkor a veled való kapcsolatukat veszélyeztetik. A kapcsolatotoknak csak előnyére válik, ha tiszták az egymással szembeni elvárások.

Dr. Dobay Róbert