ERŐSSÉG alapú...

Vezetőfejlesztés
Csapatkohézió
Munkavégzés
Értékesítés
Interim Management

Rólunk mondták

  • Kovács RitaTATA Consultancy ServicesI got another point of view about my everyday life and work relationship. I feel encouraged to find more in myself.
  • Nagy DávidHÖOKElnökA woskhopotok legnagyobb előnyének azt tartom, hogy van konkrét, megfogalmazott célja a szervezetnek. Nagyon örülök.
  • Cseh O. XéniaTATA Consultancy SevicesÉrtékes embereket és gondolatokat ismerhettem meg. Jól strukturált, hatékonyan használható ismereteket szerezhettem meg nagyon jó hangulatban. Köszi a lehetőséget, csak így tovább a szemlélet terjesztésében.
  • Vereczki GyörgySimonyi Károly SzakkollégiumNagyon tetszett a szemlélet valamint a tippek és a trükkök. Igazi tapasztalatokat szereztem az elmesélt történetekből.
  • Rácz ZoltánTATA Consultancy SevicesValós tapasztalatokat szereztem, az életben ténylegesen használható dolgokat tanultam. Tetszett a vidám előadási stílusotok.

Keresés

Keresés!

Ezt minden értékesítőnek értenie kell

2012-05-06

A legutóbbi cikkemre sok pozitív visszajelzés érkezett, ugyanakkor voltak olyan kérdések is, hogy mit is értek értékteremtő értékesítés alatt. Megpróbálom lerajzolni másképp a lényeget.

Az előbb említett cikkben arról írtam, hogy manapság már nem elég az, ha pusztán arra figyelsz, hogy kielégítsd az ügyfeled igényeit. Azt is meg kell értened, hogy mi motiválja őt. Ha igazán az ő igényeihez szeretnéd igazítani a megoldásodat, szolgáltatásodat, termékedet, akkor tudnod kell, hogy kik az ügyfeled ügyfelei, ők mit akarnak, milyen problémáik vannak, milyen az attitűdjük, és hogyan döntenek.

Éppen ezért visszafelé kell gondolkodnod. A végfelhasználótól, vagyis a fogyasztótól kell elindulnod az értékláncon egészen az ügyfeledig. Valahogy így:

Az értéklánc

A: A DuPont a Procter & Gamble szállítója.

B: A Procter & Gamble a Tesco szállítója.

C: A Tesco a kiskereskedő, aki kapcsolatban áll az ügyfelekkel.

D: Ügyfelek (vásárlók).

 

Jó példa erre, ahogy ezt a DuPont Packaging és a Procter & Gamble csinálja.

Dr. Dobay Róbert