ERŐSSÉG alapú...

Vezetőfejlesztés
Csapatkohézió
Munkavégzés
Értékesítés
Interim Management

Rólunk mondták

  • Nagy DávidHÖOKElnökA woskhopotok legnagyobb előnyének azt tartom, hogy van konkrét, megfogalmazott célja a szervezetnek. Nagyon örülök.
  • Kovács RitaTATA Consultancy ServicesI got another point of view about my everyday life and work relationship. I feel encouraged to find more in myself.
  • Petényi MárkEuromarknet Kft.Online Business ConsultantÁtgondoltam és újraértékeltem az erősségeimet és a tehetségeimet, hogy ezekre építve még tudatosabban haladhassak a céljaim felé.
  • Rácz ZoltánTATA Consultancy SevicesValós tapasztalatokat szereztem, az életben ténylegesen használható dolgokat tanultam. Tetszett a vidám előadási stílusotok.
  • Ács JuditSimonyi Károly SzakkollégiumRávilágítottatok, hogy nincs olyan ember, akiből ne tudnék kihozni valamit. Csupán meg kell találnom az erősségeiket.

Keresés

Keresés!

Ezt minden értékesítőnek értenie kell

2012-05-06

A legutóbbi cikkemre sok pozitív visszajelzés érkezett, ugyanakkor voltak olyan kérdések is, hogy mit is értek értékteremtő értékesítés alatt. Megpróbálom lerajzolni másképp a lényeget.

Az előbb említett cikkben arról írtam, hogy manapság már nem elég az, ha pusztán arra figyelsz, hogy kielégítsd az ügyfeled igényeit. Azt is meg kell értened, hogy mi motiválja őt. Ha igazán az ő igényeihez szeretnéd igazítani a megoldásodat, szolgáltatásodat, termékedet, akkor tudnod kell, hogy kik az ügyfeled ügyfelei, ők mit akarnak, milyen problémáik vannak, milyen az attitűdjük, és hogyan döntenek.

Éppen ezért visszafelé kell gondolkodnod. A végfelhasználótól, vagyis a fogyasztótól kell elindulnod az értékláncon egészen az ügyfeledig. Valahogy így:

Az értéklánc

A: A DuPont a Procter & Gamble szállítója.

B: A Procter & Gamble a Tesco szállítója.

C: A Tesco a kiskereskedő, aki kapcsolatban áll az ügyfelekkel.

D: Ügyfelek (vásárlók).

 

Jó példa erre, ahogy ezt a DuPont Packaging és a Procter & Gamble csinálja.

Dr. Dobay Róbert