ERŐSSÉG alapú...

Vezetőfejlesztés
Csapatkohézió
Munkavégzés
Értékesítés
Interim Management

Rólunk mondták

  • Kovács RitaTATA Consultancy ServicesI got another point of view about my everyday life and work relationship. I feel encouraged to find more in myself.
  • Nagy DávidHÖOKElnökA woskhopotok legnagyobb előnyének azt tartom, hogy van konkrét, megfogalmazott célja a szervezetnek. Nagyon örülök.
  • Ács JuditSimonyi Károly SzakkollégiumRávilágítottatok, hogy nincs olyan ember, akiből ne tudnék kihozni valamit. Csupán meg kell találnom az erősségeiket.
  • Vereczki GyörgySimonyi Károly SzakkollégiumNagyon tetszett a szemlélet valamint a tippek és a trükkök. Igazi tapasztalatokat szereztem az elmesélt történetekből.
  • Gonda AnnamáriaTATA Consultancy SevicesSikerült konkrétan megfogalmazni az erősségeimet, kitűztem azt a célt, hogy olyan munkám legyen, amit ingyen is szívesen csinálnék. Örömmel töltött el, hogy vannak vannak így gondolkodó emberek.

Keresés

Keresés!

Vezető vagy menedzser?

2009-03-15

Egy expedíció rövid története: Zoltán kitalálta, hogy expedíciót szervez egy Dél-Amerikai dzsungelbe, az Amazonas mentén. Megtervezte az utat, majd megkérte Lászlót, aki már sok expedíciót vezetett korábban, hogy szedjen össze embereket és mindent, ami szükséges a sikeres expedícióhoz.

László személyzetet toborzott, beszerezte a szükséges felszereléseket, megtervezte a részletes útvonalat és az állomás helyeket. Sikerült rendkívül elkötelezett csapatot összeállítania, a bozótvágók szinte szünet nélkül csapkodtak, gyorsabban haladtak előre, mint ahogy azt eredetileg eltervezték.

Egyszer Zoltán gondolt egyet és felmászott egy karcsú óriás fa tetejére. 

Hirtelen felkiáltott: "Rossz dzsungelben vagyunk!" 

- De hát, nagyon jól haladunk előre! - érkezett a válasz lentről. 

Meg tudod különböztetni a szerepeket az előbbi kis történetben?

László kiválóan szervezte az expedíciót, ügyesen motiválta az embereit, valószínűleg jó menedzseri képességekkel van megáldva...

Zoltán kijelölte az útirányt és más perspektívából látta meg, hogy nem jó irányba mennek. Zoltán valószínűleg jó vezetői képességekkel rendelkezik.

A tanulság az, hogy a menedzsment és a vezetés alapvetően két különböző terület: "The manager does things right, the leader does the right things."

Dr. Dobay Róbert