ERŐSSÉG alapú...

Vezetőfejlesztés
Csapatkohézió
Munkavégzés
Értékesítés
Interim Management

Rólunk mondták

 • Dick BoyntonGetronics, USAVice PresidentBeing associated with Robert over the past 4 years has been a rewarding personal experience as well as Robert's professional expertise. He has all the strengths and attributes of an executive level Business Leader with a truly personal side that motivates people and teamwork. He consistently views all challenges as opportunities and has a multi-dimensional perspective.
 • Kolosi PéterRTL KlubProgramigazgatóAz RTL Online Projekt során a Menedzsmentor nagyon gyorsan illeszkedett be a cég szervezetébe, értette meg az iparági specialitásokat, és vált a projekt kulcsfigurájává. Biztos vagyok abban, hogy a projekt messze nem lenne ilyen sikeres, és a megvalósítás sokkal hátrébb tartana az ő részvételük nélkül.
 • Andreas MerzErste Leasing Zrt.CFOOne of Robert's strenghts is his ability to quickly understand underlying processes and make meaningful suggestions for improvements. What makes him though outstanding compared to other consultants is, that he is not only suggesting the standard text book solutions, but jointly with all stakeholders develops unique and creative solutions. During our collaboration he not only managed to come up with efficient new processes, but at the same time helped to integrate the involved teams and get the buy in from everybody.
 • Törökné Nagy MónikaPannonAzt gondoltam, coach-ot az válasszon akinek szüksége van rá. Akire nemcsak ráfér, hanem akinek még ilyen allűr bele is fér az idejébe. De mindenképp az, akinek személyes és karrierkezelési problémái vannak. Aztán az első találkozó után átgondoltam, és rájöttem, hogy fejlesztésre, orientációra a legtöbb vezetőnek nyitottnak kell lennie, hogy adott helyzeteket megtanuljunk jobban kezelni. Róbert hatékony eszköztárral és számos új nézőponttal színesítette a rendkívül gyakorlatias beszélgetéseket, melynek révén számos kérdésben hamarabb alakítottam ki azt a letisztult gondolkodásmódot, mellyel saját megoldásaimra könnyedebben találtam rá az üzleti helyzetek során.
 • Doktor JuditOTP BankIT Fejlesztési FőosztályvezetőRóberttel való együttműködésünk során jelentős előrelépéseket tettünk, évek óta húzódó problémákat oldottunk meg hatékonyan és mindenki számára kielégítő módon. Konstruktív az alternatív javaslatok kidolgozásában, nagy hangsúlyt fektet az üzleti partnerekkel történő kommunikálásra, maximálisan figyelembe veszi a megrendelő igényeit s ezzel sikeresen olyan csapatmunkát kezdeményez, mely lehetővé teszi, hogy minden résztvevő a döntést magáénak érezze, s az így elért eredmény minden érintett számára a legideálisabb legyen.

Keresés

Keresés!

Önbizalom

2010-06-15

Önbizalom nélkül nem jutsz a csúcsra, hinned kell magadban. Ne aggódj azon, hogy tökéletes légy – vágj bele, nyiss bátran új frontot és tégy meg mindent, ami tőled telik. Dióhéjban ennyi. És még néhány háttérinformáció... 

Munkám során, amikor felsővezetőkkel dolgozom, csak nagyon ritkán találkozom az önbizalom problémájával. Szinte lehetetlen felsővezetővé válni, ha nem hiszel önmagadban. Ki kell állnod a négy bátorságpróbát, ha sikeres vezető akarsz lenni:

 • Bátornak kell lenned, amikor változtatnod kellene, de a semmittevés kényelmesebb.
 • Bátornak kell lenned, amikor kérdőjelek merülnek fel a meggyőződéseddel szemben.
 • Bátornak kell lenned, amikor a tanulás rámutat a gyengeségeidre.
 • Bátornak kell lenned, amikor kiállsz magadért, ezért könnyű célponttá válsz.

Bátorság, önbizalom!

Végülis, akár elhiszed, hogy meg tudod csinálni, akár nem, mindenképp igazad lesz.

Mit tehetsz ha nincs, de szeretnél?

 • Ne aggódj azon, hogy tökéletes légy. Bonyolult üzleti döntésekre sosincs jó, vagy rossz válasz. A legjobb, amit megtehetsz, hogy összegyűjtöd a lehető legtöbb információt, a potenciális lehetőségekről megtérülési számítást készítesz, majd dönts a legjobb tudásod szerint – és aztán láss neki.
 • Tanulj meg együtt élni a hibákkal. Azok a kiváló értékesítők, akik a leggyakrabban pattannak le az ügyfélről. Csupán annyival tesznek többet, hogy többször próbálnak megrendelést szerezni. Végülis benne van a pakliban, hogy hibázol. Te is ember vagy. Tanulj ezekből, a hibákból és lépj tovább.
 • Miután meghoztad a végső döntést – hajtsd végre! Ne kérdőjelezd meg folyton önmagadat. A kiváló vezetők azt kommunikálják, hogy hisznek abban, amit tesznek, és pozitív várakozással vannak az eredmény iránt.
 • Mutass bátorságot kifelé – még akkor is, ha belül nem mindig érzed azt. Néha mindenki fél. Ha a bátorság hiányát mutatod, akkor a beosztottaid önbizalmát rombolod.
 • Találd meg a boldogságot és elégedettséget a munkádban. Az élet rövid. Egyszer mindannyian meghalunk – kiterjedt kutatómunkák igazolják ezt! :) Tégy meg mindent tőled telhetőt. Kövesd a szívedet. Ha győzöl, ünnepelj! Ha veszítesz, másnap kezd újra.

Dr. Dobay Róbert