ERŐSSÉG alapú...

Vezetőfejlesztés
Csapatkohézió
Munkavégzés
Értékesítés
Interim Management

Rólunk mondták

 • ManagerTelecom CompanyThe biggest benefit was for me the fact that you bring a different view / perspective on people and managerial related aspects and this was therefore leading to some really good exchange of ideas but foremost was allowing me to consider things under a new angle e.g. in some cases, a paradigm change. I also really like the fact that we were able to discuss very concrete aspects of personal developments and not being stuck with very high level concepts. Sharing your own experience was also a great benefit as I could really relate to what you were giving out.
 • Erőss BarnaTata Consultancy ServicesAccount ManagerI was able to stop the business as usual activities due to the coaching program. I reset my goals and focused more on defining the right ways to achieve them. The feedback of the 'How You See Yourself... And How Other's See You' exercise was extremely meaningful.
 • Mesterházy LeventeTopSportÜgyvezetőA workshop rámutatott az erősségeimre, illetve segített abban, hogy miként kell bánnom a különböző erősségekkel rendelkező emberekkel.
 • Fiala BernadettTata Consultancy ServicesInformation Systems HeadDue to the Leadership Development Program I have found out what are my strenghts and how to use and improve them. My overall mentality has changed - and now I know, maybe what I think as a weakness, is actually my strenght and vica versa.
 • Fodor JánosFolprint ZöldnyomdaKereskedelmi IgazgatóÉrtékes dolog volt a pozitív dolgokra való fókuszálás és az erősségek megfogalmazása.

Keresés

Keresés!

Referenciák

Miért közép- és felsővezetőkhöz szólunk?

Egyre több olyan emberrel találkozunk, aki borzasztónak tartja, hogy minden reggel be kell menni dolgozni, időpazarlásnak érzi napjait, míg a főnökük rendszeresen lenyomja őt. Ezek az érzések sok ember idegeit vágják gallyra nap, mint nap. Azonban legnagyobb részt nem Ők a felelősek ezekért az érzésekért! Gondold végig:

 • Ki vette fel Őket abba a munkakörbe, amiben dolgoznak?
 • Ki az, aki megfogalmazta az elvárásokat velük szemben?
 • Ki az, aki a munkájukat értékeli?
 • Ki az, akitől dicséretre vagy fejmosásra számíthatnak?
 • Ki az, aki a fejlődésüket, előmenetelüket leginkább ösztönözheti vagy épp gátolhatja?

Meglepő, hogy mindez egyetlen ember kezében van? Ez az ember pedig a VEZETŐ!!!

Éppen ezért szól ez a program elsősorban nekik! Nekik kell felismerniük azt, hogy a cég stratégiáját hogyan tudják a leghatékonyabban végrehajtani, hogy mik a munkatársak erősségei, és hogyan tudják beosztottaikból kihozni a maximális teljesítményt. Nekik kell megmutatniuk, mi a helyes magatartás és mi az, ami nem tolerálható a munkahelyen.

Ha ezekkel tisztában vagy, hozzáfoghatsz, hogy a saját csapatodban is alkalmazd mindezt, átadd a tudást és segíts az embereidnek kihozni magukból a kiváló teljesítményt. Legelőször azonban Neked kell változtatnod!

Olyan ez, mint amikor a repülőgépen a légikísérők elbábozzák, hogy légnyomáscsökkenés esetén először mindenki a saját oxigénmaszkját vegye fel és csak utána segítsen a többieknek. Ha először másoknak segítesz, megfulladsz! Csak akkor tudsz hatékonyan segíteni, ha Te már magabiztosan lélegzel…

Miben kínálunk Neked mást?

Biztosak vagyunk benne, hogy az eddigi vezetői pályád során sokkal több információt kaptál a vezetésről, a menedzsmentről, mint amit fel tudtál dolgozni. Szerintünk viszont nem azt kell keresned, hogy mi mindent kell tudnod ahhoz, hogy kiváló vezető légy, hanem az, hogy mi az a néhány dolog, amit soha nem szabad elfelejtened!

A Menedzsmentor nem arról szól, hogyan kezd el játszani a játékot, hanem arról, hogy hogyan nyerd meg. Nem abban segít, hogy másképp láss dolgokat, hanem abban, hogy másképp csináld őket; professzionálisabban, precízebben, nagyobb hatékonysággal cselekedj és rendszerezd a munkádat. A közös munka során azt fogjuk megmutatni neked, hogy akár már holnaptól kezdve mit kell megváltoztatnod és mit nem szabad elfelejtened a napi vezetői munkád során annak érdekében, hogy a munkatársaid elkötelezetten, keményen dolgozzanak irányításod alatt, az új csapattagok pedig rövid idő alatt exponenciálisan fejlődjenek.

Ha nem tudsz eligazodni a sikeres vezetővé válás receptjei között az NEM A TE HIBÁD! Nem létezik olyan bevált stratégia, ami mindenkit sikerre vinne. Nincs legjobb vezetői magatartás! Nincs csodarecept! Mi sem tudjuk előhúzni a nyulat a cilinderből, de a tapasztalat szerint a szolgáltatásunk a gyakorlati szituációk széles skáláján beváltan és jól működik. 

Hogyan vihet sikerre Téged a Menedzsmentor?

Ha nincs recept, mi van helyette?

 • A Menedzsmentor segítségével képes leszel helyes dolgokat cselekedni, jó döntéseket hozni, mérhető eredményeket elérni és az üzletedet, az embereidet jobb körülmények közé vezetni, mint amiben jelenleg vannak.
 • Tippeket ad, hogy hogyan lehet gatyába rázni a vállalatodat vagy csapatodat, hogy beinduljon a szisztematikus, tudatos építkezés, illetve hogyan kezeld beosztottaidat, hogyan fejleszd magad cél- és eredményorientáltan, hogy még sikeresebb legyél.
 • Támogatást ad, hogy felismerd és kiaknázd az embereid erősségeit, bővítsd a lehetőségeidet és ezáltal mérhetően növeld a saját eredményességed és a csapatod teljesítményét.
 • Ötletekkel lát el, hogy hogyan hajtsd végre, amit kitaláltál.
 • Megmutatja a menedzser munka buktatóit, megtanít elkerülni azokat a látszólagos apróságokat, melyek irracionálisan nagy hatással vannak beosztottaid teljesítményére.
 • Segít kialakítani a saját vezetői stílusodat és szemléletmódodat, mely illeszkedik az egyéniségedhez és az erősségeidhez.
 • Megtanít az egyetlen dologra, mely garnatálja a fenntartható sikert: a változtatás nem egy pillanatnyi cselekvés, hanem egy folyamat, melyet állandóan felügyelned kell!

A program segítségével tapasztalatunk szerint sok tényező, mely megkülönböztet az átlagos menedzserektől, drasztikusan javítható:

Vezetőfejlesztés 

 A program lépései

I. Itt tartasz most 

1. Karrier útvonalak feltérképezése

Az elvárt színvonalú vezetés kialakításához a kiindulópont a szervezeti hierarchia megértése. Első lépésként elkészítjük a szervezetedre jellemző karrier útvonalak térképét, mely megmutatja a különböző vezetői szinteket.

A térkép segítségével a Te szituációdra tudjuk szabni a programot, és nem egy általános "konzerv" fejlesztőprogramba tuszkolunk be. Mindez abban is segítséget nyújt majd, hogy a továbblépési lehetőségeket tudatosan meg lehessen tervezni.  A figyelmet sokkal inkább a munkával kapcsolatos vezetői képességekre, mintsem technikai vagy szakmai tudásra helyezzük. A térkép segítségével meghatározhatók a munkaköröd valódi elvárásai, valamint az is, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy az egyik szintről sikeresen a következő szintre lépj.

Karrier útvonalak

A karrier útvonalak nem a hagyományos létramodell szerint épülnek egymásra; az egyes szakaszok a szervezet vezetői pozíciói által támasztott követelményeket képviselik – azaz a vezetés komplexitásának különböző szintjeit mutatják –, melyek lényeges szemléletmód váltást követelnek. A különböző szakaszokban más és más elvárásoknak kell megfelelned, az új munkakörhöz új képességekre lesz szükséged, továbbá másként kell beosztani az idődet, más a végzett munka értéke.

Összefoglalva tehát elhelyezzük a jelenlegi munkádat a szervezetben, perspektívát készítünk számodra, és meghatározzuk az adott szint támasztotta elvárásokat.

2. Vezetői teljesítmény értékelése

A felmérést egy 360 fokos értékelő kérdőív segítségével végezzük. A kérdőívet kitölti a felettese(i)d, néhány beosztottad, veled egy szinten lévő kollégád és Te is; így kapsz perspektívikus értékelést a teljesítményedről és a tovább lépéshez szükséges potenciálodról.

360 fokos értékelés

A kérdőív a karrier útvonalon lévő helyed alapján értékeli a jelenlegi teljesítményed és a benned rejlő potenciált.

 • Megmutatja az önértékelésed és mások véleménye közötti eltéréseket.
 • Rámutat, hogy hogyan járulsz hozzá a cég sikeréhez.
 • Értékeli a vezetői képességeidet.
 • Pillanatfelvételt készít arról, hogy mennyire csinálod jól azt, amit csinálsz.

Az eredményről értékelő riportot készítünk számodra, kiemeljük a legfontosabb tényezőket, melyek meghatározzák a teljesítményedet. Az összefoglalást egy összevont teljesítmény/lehetőség mátrix segítségével végezzük, mely vizuálisan ábrázolja, hogy hol tartasz most. Segítségével sokkal jobb rálátást nyersz a jelenlegi és jövőbeli vezetői kapacitásodra.

Teljesítmény - Potenciál mátrix

II. Hogyan fejlődj

3. Egyéni fejlesztési terv készítése

Miután feltérképeztük a helyzetedet és a lehetőségeidet, fejlesztési tervet dolgozunk ki arra, hogy képes legyél következő szintre lépni, azaz megtevezzük, hogy a mátrixban hova szeretnél eljutni, és mi ennek a leghatékonyabb módja. A fejlesztés során figyelembe kell venni azt is, hogy az emberek különböző erősségekkel rendelkeznek, illetve különbözó módon tanulnak. Nem lehet mindenkit általánosan ugyanolyan séma szerint képezni, egyszerűen nem hatékony. Ahhoz, hogy valóban hatékony egyéni fejlesztési tervet építsünk fel, az előbb említett három komponenst nagyon jól meg kell érteni.

Tanulási stílus meghatározása

Az emberek nem azonos módon tanulnak, a „mentális receptoraik” különböző frekvenciákra vannak hangolva. Ha rossz frekvencián küldöd az üzenetet, nem számít mennyire bölcs az üzenet, nem fog átmenni!

Bár tudjuk, hogy ahány ember, annyi tanulási módszer létezik, mégis, a felnőttek tanulásával foglalkozó teória három módszert nevesít. Mind a három módszer kissé más tréning technikát igényel. Amennyiben az egyéni fejlesztési tervet a jelöltre jellemző tanulási technikára hangoljuk, a tréning annál nagyobb eredményességet, pontosságot ér el. A coaching programban kiválasztjuk, hogy a három módszer közül melyik az egyén számára a legmegfelelőbb tanulási stílus.

Az erősségek meghatározása

Sok év kutató munkája bizonyítja, hogy azok az egyének és csapatok akik erősségeik alapján végzik a munkájukat, lényegesen túlteljesítik azokat, akik nem az erősségeiket használják. Egy világméretű tanulmányban, amely több mint 8000 csapatra és sok százezer alkalmazottra terjedt ki, azok a csapatok, ahol az emberek úgy érezték, hogy lehetőségük van erősségeik szerint dolgozni minden nap,

 • több mint 50%-a olyan munkahelyen dolgozott ahol alacsony volt a fluktuáció,
 • 38 %-kal nagyobb hatékonysággal dolgoztak,
 • 44%-ának munkahelyére magas vevői megelégedettség volt jellemző.

A tehetség megtalálásának legjobb módja az, ha hosszabb időn keresztül figyeled a viselkedésedet és az érzelmeidet. Sajnos, az emberek ehhez túlságosan elfoglaltak. A Clifton StrengthsFinder Teszt megmutatja, hogy melyek a meghatározó adottságaid, milyen feladatokban vagy igazán tehetséges. Rávilágít arra is, hogy hol van számodra a legnagyobb potenciál a valódi erősségre és a jelentős növekedésre.

A coaching során a coach segítségével a tényleges munkavégzés során történik az erősségeid azonosítása és fejlesztése. A  coaching 3 lépésben segít, hogy megtanuld használni az erősségeidet, hogy még hatékonyabb legyél a munkahelyen, és azon kívül is.

Az erősségfejlesztés lépései

Azonosítás

Első lépésként azonosítanod kell azokat a tevékenységeket, amelyek ösztönöznek, és azokat, amelyek nem, sőt inkább kimerítenek. Csak akkor tudsz az erősségeidre építeni, ha hiszel abban, hogy az erősségeid használata a leghatékonyabb módja annak, hogy tartósan versenyképes maradj a munkaerő piacon. Egyértelműnek hangzik? Pedig amikor megkérdezték az embereket, hogy "a gyengeségek felismerése és kijavítása a legjobb út a kiváló teljesítmény felé", akkor 10-ből 9 igennel válaszolt. Ha Te is a többséghez tartozol, akkor nagyon nehéz lesz végigcsinálni a programot. Éppen ezért először szembe kell nézned azokkal a hétköznapi hiedelmekkel és "bölcsességekkel", melyeket a legtöbb vezetőképző tréningeken tanítanak, amelyeket a szüleidtől megtanultál, s amelyek esetleg eljuttattak Téged a mostani pozíciódig. Ezek ugyanis csak az alapszintig segítenek! Ahhoz, hogy tovább lépj szakítanod kell ezekkel a tévhitekkel, le kell rombolnod a veszélyes féligazságok által emelt falakat.

Változtatás

Amikor azt kérdezzük az emberektől, hogy miért nem használják az erősségeiket olyan válaszokat kapunk, hogy "a világot nem azért találták ki, hogy boldog legyek", vagy "azért, mert ez munkahely", vagy "a munkám nem olyan, ahol ezt megengedhetném magamnak". Az emberek már régen feladták, hogy a munkahelyükön használják az erősségeiket. Pedig épp ezért fizetik Őket!

A második lépésben megtanulhatod, milyen különböző stratégiákkal használhatod az erősségeidet a mindennapi munkád során és hogyan kamatoztathatod őket a csapatban.

De mi van a gyengeségeiddel?

Hamar letérhetsz az erősségeid övezte ösvényről, ha nem tudod, milyen irányba kell haladnod ahhoz, hogy elkerüld azokat a tevékenységeket, amelyek gyengítenek. Ez több okból kifolyólag sem egy könnyű feladat. Először is, mert elég sok kreativitás kell ahhoz, hogy rájöjj, hogyan hagyj fel azokkal a dolgokkal, amik gyengítenek, s közben mégis teljesítsd az elvárásokat.  Másrészt, ha háttérbe próbálod szorítani gyengeségeidet, az sokszor olyan érzést válthat ki, mintha feladnád, vagy kimentenéd magadat a feladat alól. Harmadszor, mert legtöbbünk nem úgy gondolkodik, hogy el kellene fordulnunk gyengeségeinktől. Sőt... Az emberek 87 százaléka úgy gondolja, egyenesen a gyengeségeit kell fejlesztenie, és szorgos munkával folyamatosan kijavítania őket.
A coaching során megtanulhatod a legjobb stratégiákat, amelyekkel csökkentheted gyengeségeidnek a saját teljesítményedre és a csapatra tett hatását, valamint olyan eszközöket is megismerhetsz, melyeket a mindennapi életben is sikerrel használhatsz. 

Fejlődés

Emlékezz vissza, amikor a vezetői feladatod kaptad az időd nagy részében az erősségeid játszották a főszerepet. És amíg ez tartott, különleges érzésed támadt: ha épp nem dolgoztál, alig vártad hogy újra dolgozhass. Mikor pedig dolgoztál, épp olyan kihívásokkal néztél szembe, mint amilyenekre mindig is vágytál, hitelesnek, elégedettnek és értékesnek érezted magad.

Aztán valami megváltozott. Esetleg idegesítő, új főnököt kaptál vagy az egész céget érintő leépítésre került sor, vagy váratlanul kirúgtak. A legtöbbször észre sem veszed, hogy pl. egy ügyfél picit növekszik és az elvárásai megváltoznak. Akárhogy is történik, a változás kezdi más tevékenységekkel kitölteni napjaidat. Némelyik során még mindig az erősségeidre van szükség, de legtöbb esetben már nem. Ha nem vagy elég éber, ezek a feladatok magukkal ragadnak; egyre több időt vesznek el tőled, egyre több figyelmet igényelnek és egy idő után arra ébredsz, hogy messze elkanyarodtál az erősségeid ösvényétől.
Ahhoz, hogy a karriered során végig rajta maradhass, tiszta fejjel kell gondolkodnod. Jó szokásokat kell kialakítanod, mindig olyan feladatokat célba véve, amelyek erősítenek, és ügyelve azokra, melyek visszatartanak. A harmadik lépésben megmutatjuk, hogyan teheted meg ezt.

Elvárt eredmények meghatározása

A Teljesítmény-Potenciál mátrix alapján meghatároztuk, hogy hol tartasz, és kijelöltük a célt, hogy hova szeretnél eljutni. Kitaláltuk, hogy hogyan építs az erősségeidre és mi a leghatékonyabb módja annak, hogy a gyakorlatba ültesd, amit megtanultál. Segítünk meghatározni az elsődleges prioritásátodat, a Tematikus Célt. Miért fontos ez? Mert a mindennapi munkád során százfelé próbálnak terelni és ha szem elől téveszted azt, ami számodra a legfontosabb, akkor sosem fogod elérni. Tudod, akinek 10 prioritása van, annak nincs egy se...

Közös célkitűzés

 • A Tematikus Cél: egyetlen, időszakos, kvalitatív cél, amit a csapat minden tagja elsődleges prioritásúnak ítél.
 • A Részcélok: a Tematikus Cél lebontása, időszakos, kvalitatív összetevőkre.
 • Az Operatív Célok: a szevezet operatív célkitűzései, melyeket a csapat minden tagja elfogad.

Az egyéni fejlesztési tervet pedig azzal zárjuk, hogy meghatározzuk, hogy az eredményt hogyan mérd. Milyen mérőszámokat, mutatókat használj arra, hogy megnézd ott vagy-e már, ahol lenni szeretnél. Célszerű rendszeresen mérni, hogy hol tartasz, ezzel megerősítést kaphatsz vagy épp finomhangolhatod a tervet.

Vezetői stílus kialakítása

Érdekses módon a besoztottak egész tisztán meg tudják fogalmazni, hogy mire van szükségük, mit várnak a vezetőjüktől. Alapvetően négy dolgot kell biztosítani számukra:

 1. Bizalom: érezni akarják, hogy a vezetőjük bízik bennük és nem "lóg állandóan a nyakukon".
 2. Támogatás: érezni akarják, hogy a főnölük mögöttük áll és tördik velük, mint emberrel.
 3. Stabilitás: éreztetned kell velük, hogy szilárd az értékrended, mert csak így tudják, hogy mikor és miben számíthatnak rád.
 4. Iránymutatás: érezni akarják, hogy bízol a cég jövőjében, mert így tudnak őszintén a követőid lenni.

A coaching során kialakítjuk, hogy a fenti négy tényezőt hogyan tudod a mindennapokban az erősségeid alapján biztosítani a beosztottaid számára, hogyan tudod őket a hitelesen vezetni. 

III. Így csináld!

4. Follow Up

Senki sem válik jobbá nyomon követés nélkül!

A legtöbb vezetés fejlesztő tréning egy nagyon hamis feltételezés körül kering: ha az emberek megértették, hogy mit kellene csinálniuk, akkor aszerint fognak cselekedni. Ez nem igaz! A nyomon követés az a hiányzó láncszem, amely a dolgokat a változás irányába mozdítja.

A nyomon követés a coaching folyamat leghosszabb és legfontosabb része, mert:

 • a hiányzó láncszem a tudod és a csinálod között,
 • segítségével méred az előrehaladásodat,
 • emlékezteti az embereket, hogy elszánt vagy a változásra,
 • tudatosítja kollégáid fejében az erőfeszítéseidet,
 • eltörli munkatársaid szkepticizmusát azzal kapcsolatban, hogy képes vagy változtatni,
 • tudatosítja magadban és másokban, hogy a fejlődés egy folyamat, és nem egy ideiglenes, hitvallás-szerű átalakulás.

Mindennél fontosabb, hogy a nyomon követés késztet arra, hogy csináld!

Ígyhát miután elindultál a fejlődés útján, a Menedzsmentor nem hagy magadra, hanem személyes coachinggal segít hozzá, hogy a gyakorlatba tudd ültetni azt, amit megtanultál.